Jos Brech wordt binnen enkele dagen uitgeleverd aan Nederland

Print
Jos Brech wordt binnen enkele dagen uitgeleverd aan Nederland

Afbeelding: ANP

Jos Brech, de verdachte in de zaak Nicky Verstappen, wordt uitgeleverd aan Nederland. Dat heeft de Spaanse rechter besloten.

Brech werd maandag verhoord door een Spaanse onderzoeksrechter over onder meer zijn uitlevering aan Nederland. De Nederlander is akkoord gegaan met de versnelde procedure voor zijn uitlevering.

Aanhouding
De 55-jarige verdachte uit Simpelveld werd zondagmiddag aangehouden in een afgelegen gebied op circa 50 kilometer van Barcelona. Jos Brech wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 11-jarige Nicky Verstappen uit Heibloem.

Lees ook: Waarom niet Jos B.?

Fugitive Active Search Team
Toen de Nederlandse politie gisterochtend vanuit Spanje de tip kreeg dat Brech daar verbleef, heeft de Nederlandse politie haar collega's aldaar ingeseind. Brech werd opgepakt door een speciaal team voor voortvluchtigen, het zogenoemde Fugitive Active Search Team.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen