Meerdere keren misstanden geconstateerd in panden van Venloos raadslid Oruç

Print
Meerdere keren misstanden geconstateerd in panden van Venloos raadslid Oruç

Afbeelding: De Limburger

De gemeente Venlo heeft de afgelopen jaren meerdere illegale situaties aangetroffen in panden van raadslid Ali Oruç (EENLokaal). Dat blijkt uit een overzicht dat het Venlose gemeentebestuur heeft gestuurd aan oppositiefracties CDA, VVD, PVV en D66.

Nu blijkt dat half juli in een pand aan de Veldenseweg overbewoning werd geconstateerd. In het huis mogen vier personen wonen, maar bleken tijdens de controle acht personen aanwezig. In totaal werden twaalf slaapplaatsen aangetroffen.

De gemeente Venlo gaat het gemeenteraadslid hierop aanschrijven. Dat staat in antwoorden van het Venlose gemeentebestuur aan de oppositiefracties CDA, VVD, PVV en D66.

Illegaal
Bij nog drie van de in totaal tien panden blijkt in het verleden sprake te zijn geweest van een illegale situatie. Zo werd in maart 2015 een pand aan de Mezenkampstraat in Blerick gecontroleerd. In de kelderruimte werden, in strijd met het bestemmingsplan, bouwregelgeving en brandveiligheid, vier Bulgaarse personen aangetroffen.

Volgens de gemeente was de ruimte vermoedelijk in strijd met het bestemmingsplan doorverhuurd aan een bedrijf in Duitsland. In het gebouw werden verder diverse bouwtechnische en brandveiligheidsgebreken geconstateerd. Na de controle moest Oruç gelijk maatregelen treffen.

Lees ook: Druk op raadslid Ali Oruç groeit om 'huisjesmelkerij'

Dwangsom
Bij een pand aan de Straelseweg werd eind juni 2016 verbouwd zonder vergunning. De bouw werd stilgelegd onder last van dwangsom. In september is de woning gesplitst in vier appartementen en is de illegale situatie opgeheven

In 2009 was sprake van overbewoning in de Geresstraat. Bij een controle bleken vijf personen woonachtig in het pand. Dit was meer dan toegestaan. De illegale situatie werd opgeheven doordat er een gezin is gaan wonen.

De oppositiefracties vroegen het college van B & W om opheldering na publicaties van De Limburger over Oruç. Uit onderzoek van De Limburger kwam naar voren dat het raadslid geld verdient met het huisvesten van arbeidsmigranten onder schrale omstandigheden. De oppositiepartijen vroegen daarop aan de gemeente om een overzicht met alle panden in eigendom van Oruç.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu