Van der Valk misschien toch nog naar Weert

Print
Van der Valk misschien toch nog naar Weert

Het plan voor een Van der Valk-hotel langs de A2 in Weert staat op losse schroeven.   Afbeelding: Rutten & Rooze

Er bestaat een kans dat Van der Valk toch een hotel mag bouwen in Weert. Tussen de provincie en Weert wordt hierover druk overleg gevoerd.

"Op basis van dat overleg en de onderbouwing van Weert voor het hotel, zullen we ons standpunt opnieuw bepalen", aldus gedeputeerde Hans Teunissen.

Lees ook: Loverbos wil van start met bouw hotel in Nederweert

Erop tegen
Eerder gaf Teunissen aan fel tegen de bouw van het hotel te zijn, omdat er aan de andere kant van de autosnelweg A2 in Nederweert al een vergunning was afgegeven voor een groot Nobis-hotel met maximaal 169 kamers. Nog een hotel zou te veel van het goede zijn, vindt de provincie. Bovendien zou een Van der Valk-hotel met aanpalende activiteiten als een bioscoop en casino te ver van de stad af komen te liggen.

Wethouder Wendy van Eijk geeft aan nog niet te willen reageren. Ze wacht eerst het vervolggesprek met Teunissen af dat begin september plaatsvindt.

Lees ook: Provincie fel tegen Van der Valk-hotel langs A2 in Weert

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu