Twee Limburgers opgepakt voor moord agent in Spa

Print
Twee Limburgers opgepakt voor moord agent in Spa

Afbeelding: ANP

De politie heeft in Limburg twee mannen opgepakt voor hun betrokkenheid bij de dood van een Belgische politieagent, afgelopen weekeinde in Spa.

Dat heeft het parket van Verviers maandag bekendgemaakt. België zal een uitleveringsverzoek indienen bij Nederland. Daarmee komt het totaal op drie verdachten.

Getuigen
Eerder op de dag hadden twee getuigen van de schietpartij zich bij de politie gemeld. Zij zijn inmiddels gehoord. Hun verklaringen maken deel uit van het onderzoek.

Zondag werd de Nederlander Ivo T. al opgepakt. De drie zouden zijn betrokken bij de gewelddadige dood van hoofdinspecteur Amaury Delrez tijdens een controle. De politie controleerde de Nederlanders omdat er een melding was binnengekomen van wapenbezit.

Ivo T. (36) was met een groepje Nederlanders op stap in Spa. Omstreeks twee uur 's nachts wilden ze een kroeg in de Avenue Reine Astrid binnengaan maar hen werd de toegang geweigerd. De kroegbaas belde vervolgens de politie.

Kogel
Het ging mis toen de politie de taxi controleerde waar de Nederlandse mannen in zaten. Een van de inzittenden trok een vuurwapen en loste een schot. De 38-jarige hoofdinspecteur kreeg een kogel in het hoofd en stierf ter plaatse.

Ivo T. was in België al eerder in beeld in verband met een mishandeling.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →