Broers uit Schinnen vast in verband met moord op agent Spa

Print
Broers uit Schinnen vast in verband met moord op agent Spa

Afbeelding: ANP

Amstenrade - Yvo T., de hoofdverdachte van de moord op de Belgische politieman uit Spa, komt uit Schinnen. Ook zijn jongere broer zit inmiddels vast.

Volgens diverse bronnen was Yvo samen met zijn broer en zijn vader naar de Formule1 GP van België gegaan om Max Verstappen in actie te zien.

Pistool
De avond ervoor was Yvo met zijn broer en enkele anderen geweigerd bij een café in Spa. Er zou zijn gezwaaid met een pistool. De politie werd gewaarschuwd.

Toen agenten de taxi wilden controleren waar de Schinnenaar in zat, stapte die uit en schoot de Belgische hoofdinspecteur Amaury Delrez door het hoofd.

Problemen
Mensen die het gezin kennen, spreken over Yvo als een man van 36 met veel problemen. Hij woont bij zijn ouders in een caravan in de tuin. Meerdere bronnen melden dat hij vaker bij gewelds- en drugsincidenten betrokken was. Maar hij zou geen zware crimineel zijn.

In totaal zitten er op dit moment drie Limburgse verdachten vast voor de dodelijke schietpartij. België zal een uitleveringsverzoek indienen bij Nederland.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →