Ultieme poging: ‘Geullese ‘smaadsite’ moet uit lucht’

Print
Ultieme poging: ‘Geullese ‘smaadsite’ moet uit lucht’

Camping De Boskant in Geulle Afbeelding: De Limburger/Rob Oostwegel

Hulsen-Oostbroek - De exploitanten van camping De Boskant in Geulle krijgen tot het einde van deze week de tijd om hun website, waarop ze bestuurders en ambtenaren van de gemeente Meerssen met naam en toenaam de maat nemen, uit de lucht te halen.

Wanneer ze dat doen, dan zal de gemeente alsnog een nieuw aanbod doen om de grond onder de camping aan hen te verkopen.

Dat is de uitkomst van een in allerijl bijeen geroepen extra raadsvergadering maandagavond. Het college had zich op het standpunt gesteld niet meer met de exploitanten te onderhandelen. Bovendien maakte de gemeente enkele weken geleden al de gang naar de rechter om de site uit de lucht te krijgen wegens smaad dan wel laster en om de erfpachtovereenkomst  met de exploitanten te  beëindigen.

Onredelijk
De exploitanten kwamen met de website omdat ze zich jarenlang door de gemeente tegengewerkt voelen. Al een paar jaar proberen partijen tot een nieuwe erfpachtovereenkomst te komen, volgens verantwoordelijk wethouder omdat die, met name financiëel, niet meer van deze tijd is. De exploitanten spreken van onredelijke voorstellen en steeds weer veranderende standpunten. Gevolg: ze durven geen hoognodige investeringen te doen.

Lees ook: Meerssen naar rechter in conflict met camping

Volgens het college is er meer aan de hand. Op de camping zou spraken zijn van een aantal illegale situaties en er zou jarenlang geen toeristenbelasting zijn afgedragen.

Geen gehoor
Het college probeerde meermaals de exploitanten zo ver te krijgen de site te verwijderen. Maar daar werd geen gehoor aan gegeven. Daarop werden alle onderhandelingen stopgezet.

Lees ook: Kritiek op aanpak campingrel Geulle: 'Dit kost allemaal tijd en geld'

De gemeenteraad sprak maandagavond laat, na uren debatteren, toch anders. Een meerderheid nam een door Brug M ingediende motie aan waarin het college wordt opgeroepen deze ultieme poging te doen om er toch nog uit te komen.  

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje