MVV heeft Van den Hurk binnen

Print
MVV heeft Van den Hurk binnen

Afbeelding: Orange Pictures/Marcel ter Bals

Anthony van den Hurk (25) sluit woensdag aan bij de selectie van MVV. De spits komt over van De Graafschap en is de versterking waar MVV al een tijd lang naar zocht.

MVV speurde sinds de begin van de voorbereiding naar een spits en Van den Hurk was al een tijdje in beeld. Dinsdag bereikten de Maastrichtenaren een akkoord met de Superboeren. De spits had nog een contract voor een jaar bij de club uit de Achterhoek. Onduidelijk is nog of het contract is afgekocht.

Blessure
Van den Hurk kon bij De Graafschap niet op veel speelminuten rekenen. Fabian Serrarens heeft daar de voorkeur gekregen boven de oud-speler van FC Den Bosch en FC Eindhoven. Daarom zocht hij naar een nieuwe club. Afgelopen seizoen stond Van den Hurk een paar maanden langs de kant met een blessure.

Miskoop
MVV heeft dringend behoefte aan iemand die een doelpunt kan maken. De afgelopen periode werden de contracten van de spitsen Marvin Ogunjimi en Atilla Yildirim ontbonden. Beide spelers konden worden bestempeld als miskoop. Clubtopscorer van vorig seizoen, Jonathan Okita, transfereerde naar NEC. De twee eerste wedstrijden speelde MVV met de jonge Koen Kostons in de spits. De 18-jarige aanvaller kwam niet tot scoren.