Brech vermoedelijk volgende week in Nederland

Print
Brech vermoedelijk volgende week in Nederland

Afbeelding: ANP

De van de moord op Nicky Verstappen verdachte Jos Brech komt volgens de politie vermoedelijk volgende week in Nederland aan.

Dat is in tegenspraak met wat de Spaanse advocaat beweert: "Door de grote maatschappelijke druk zal Jos Brech heel snel worden uitgeleverd aan Nederland’’, zei Inigo Martinez. Om die reden verwacht hij "ieder moment’’ een telefoontje uit Nederland dat Brech daar is aangekomen. 

Officiële bevestiging
Dinsdag heeft de politie de officiële bevestiging van de Spaanse autoriteiten ontvangen dat de rechter in Spanje heeft besloten tot een verkorte uitleveringsprocedure. De verdachte heeft besloten daaraan mee te werken. Dat betekent dat hij op korte termijn aan Nederland wordt overgeleverd, vermoedelijk medio volgende week.

Zodra de verdachte in Nederland is, wordt hij hier opnieuw aangehouden, legt de politie uit. Eenmaal in Nederland zal hij binnen 24 uur door de rechter-commissaris worden gehoord.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen