Verwarring over tv-opnames in Neer

Print
Verwarring over tv-opnames in Neer

Afbeelding: iStock

Neer - Neer is twee weken lang decor van een nieuwe NTR-serie. Over de precieze insteek verschillen de meningen.

Acht deelnemers verblijven onder één dak in de groepsaccommodatie van AandeHammermolen, dat is een ding dat zeker is. "Ze hebben ook ieder een eigen slaap- en badkamer", laat Daphne Janssen van de organisatie desgevraagd weten. Maar daar houdt de eenduidigheid zo’n beetje op. Janssen is stellig: het gaat om het filmen van acht verschillende moslims met "verschillende opvattingen over het moslim zijn, dus van de meest extreme moslim tot de jongen die achter de bar werkt en wel alcohol drinkt".

Integreren
Dat klinkt de gemeente Leudal vreemd in de oren. Een woordvoerster zegt te hebben begrepen dat het gaat om "deelnemers met een niet-Nederlandse achtergrond die een soort van gaan integreren in de samenleving". Dat zou gebeuren door het bezoeken van activiteiten in de regio. Een daarvan is een bezoek aan een biologische boer. Ook het doen van vrijwilligerswerk bij ’t Paradies in Roermond en een bezoek aan de Lindeboom Bierbrouwerij in Neer zouden moeten bijdragen aan de integratie.

Producent
"Maar ook het maken van een praatje met de buren", aldus de woordvoerster. "Hoe kun je als tijdelijke inwoner met een niet-Nederlandse achtergrond integreren in een dorpsgemeenschap; dat is eigenlijk waar het om gaat." Wie het antwoord zeker weet, is producent Sputnik Media. Die wil niks zeggen over de inhoud van het programma, maar bevestigt wel dat het een format is voor NPO2.

Uitsluitsel komt waarschijnlijk in december: volgens een brief die AandeHammermolen onder buurtbewoners heeft verspreid, wordt het eerste deel van het programma halverwege die maand uitgezonden. Voorlopig draaien de camera’s rustig door.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →