Beesel haalt triatlon in huis voor zeker drie jaar

Print
Beesel haalt triatlon in huis voor zeker drie jaar

Afbeelding: ANP

Beesel staat medio mei 2019 drie dagen in het teken van het Long Course Weekend, een driedaagse triatlon, tot op heden alleen te beleven in Wales, Mallorca en Australië. "Het moet gaan bruisen."

Wethouder Marcel Roelofs (Beeselse Lijst, Evenementen) zegt dat het streven is om 1500 deelnemers aan de start te krijgen tijdens het volgens hem voor de Benelux unieke sportevenement. Met de triatlon met achtereenvolgens zwemmen (17 mei), fietsen (18 mei) en hardlopen (19 mei) over diverse afstanden 'zetten we Beesel op een heel mooie manier op de kaart', verwacht hij.

Olympia's Tour
Het Long Course Weekend komt in de plaats van Olympia’s Tour, de wielerronde waarvoor Beesel sinds 2010 de startplaats was. Dat is de gemeente op 15 september voor de laatste keer. De wielerronde trekt steeds minder volk; dat kijkt liever naar de BinckBank-tour, even verderop in Venray te zien. Daarom vroeg de gemeenteraad vorig jaar al te gaan zoeken naar een alternatief. Dat is er nu.

Grensoverschrijdend
"We gaan zwemmen bij het Drakenrijk, grensoverschrijdend fietsen in samenwerking met onze Duitse buurgemeenten Brüggen, en hardlopen in de eigen gemeente, waarbij ook onze eigen Grensrunners worden betrokken. We gaan verenigingen en scholen vragen mee te doen. Een werkgroep is bezig met een feest waarbij we horeca, middenstand, en de hele gemeenschap betrekken."

Provincie
De organisatie kost 80.000 euro. De provincie draagt 10 mille bij. De Nederlandse Triatlon Bond zit mee in de organisatie. Ambtenaren zijn al in Wales gaan kijken en kwamen volgens Roelofs enthousiast terug. Hij wil straks 4 kilometer zwemmen, maar moet daarvoor nog wel het nodige trainen. "We gaan het in ieder geval drie jaar organiseren. Als we er niet in zouden geloven, waren we er nooit aan begonnen."

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje