Wijk bij Van Horne-kazerne is overlast beu

Print
Wijk bij Van Horne-kazerne is overlast beu

Afbeelding: De Limburger

Dronken en luidruchtige arbeidsmigranten en vrachtwagens. Bewoners van de wijk bij de voormalige Van Horne-kazerne in Weert zijn het meer dan zat. Ze willen dat de gemeente in actie komt.

Bijna tachtig gezinnen hebben de gemeente Weert een brief gestuurd, waarin ze klagen over overlast door dronken, luidruchtige arbeidsmigranten en vrachtwagens bij de voormalige Van Horne-kazerne in Weert.

Seks
Volgens de bewoners verblijven meer dan honderd arbeidsmigranten op het terrein van de voormalige kazerne. "Ze feesten, zuipen en brullen", zegt buurtbewoonster Andrea Peerlings. "Met hun dreunende gettoblasters lopen ze door de wijk en in de bosjes hier hebben ze seks met hoeren, omdat ze die niet op hun kamer op de kazerne mogen ontvangen. Dit zorgt echt voor verloedering van de buurt. Ons hele woongenot is weg. Ik durf ’s avonds niet meer alleen over straat. Dit kun je een wijk toch niet aandoen."

Handhaven
De gemeente besloot in mei dit jaar om handhavend op te gaan treden tegen de illegale huisvesting van arbeidsmigranten op het kazerneterrein. De eigenaar van het terrein, Horne Quartier (HQ), en werkgever Prisma Workx die de onderkomens huurt, werden daarop aangeschreven. Ze werden gelast direct te stoppen met het onderbrengen van de arbeidsmigranten op die plek. Anton Poell van HQ gaf toen aan dat de arbeidsmigranten voor 19 juli dit jaar weg zouden zijn. Een gemeentewoordvoerder meldt dat zowel HQ als de werkgever een zienswijze tegen het handhavingsbesluit heeft ingediend. Burgemeester en wethouders hebben de zienswijzen gisteren besproken. De resultaten van dat overleg worden volgende week openbaar, aldus de woordvoerder.

Informatieavond
De buurtbewoners klagen verder over een nieuwe in- en uitrit van het kazerneterrein bij de wijk. Die wordt volgens de bewoners regelmatig gebruikt door grote vrachtwagens. Volgens de bewoners is de in- en uitrit niet volgens de regels aangelegd en is hij te breed. In het stadhuis is woensdagavond om zeven uur een bijeenkomst met bewoners, HQ, Prisma Workx en de gemeente over de gastarbeiders. Doel daarvan is afspraken te maken en overlast te voorkomen.