Trump: 'Chinezen hackten Hillary Clinton'

Print
Trump: 'Chinezen hackten Hillary Clinton'

Afbeelding: AFP

Donald Trump beweert dat Chinese hackers tijdens de verkiezingscampagne in 2016 e-mail accounts van zijn tegenstrever Hillary Clinton zijn binnengedrongen. Hij verklaarde dat via Twitter maar gaf er geen bewijs bij.

Vooralsnog worden Russische hackers als boosdoener gezien. Vorige maand werd bekend dat de VS twaalf Russische inlichtingenofficieren vervolgen voor inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezing van 2016. De twaalf worden beschuldigd van het hacken van het bestuur van de Democratische Partij en de campagne van Hillary Clinton.

Blog
Bij zijn bewering over Chinese hackers baseert Trump zich waarschijnlijk op het rechtspopulistische blog Daily Caller die niet wordt gezien als serieuze nieuwsbron. De blog beroept zich op anonieme bronnen binnen de geheime diensten.

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken toonde zich niet verbaasd over de beschuldigingen en noemde die "niets nieuws''. Trump zei namelijk in april vorig jaar ook al dat China achter de computerinbraken zat. Het departement noemde China verder een kampioen op het gebied van computerveiligheid en liet weten tegen elke vorm van hacken te zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →