Honderden bij mars tegen Wilders in Pakistan

Print
Honderden bij mars tegen Wilders in Pakistan

Pakistani verbranden een foto van de Nederlandse vlag tijdens eerdere protesten tegen de cartoonwedstrijd van Wilders. Afbeelding: EPA

Honderden islamisten doen woensdag mee aan een mars naar de Pakistaanse hoofdstad Islamabad uit protest tegen de cartoonwedstrijd van Geert Wilders in Nederland.

Dat meldde de Britse krant The Guardian. De demonstranten eisen dat de nieuwe regering van Imran Khan de diplomatieke betrekkingen met Nederland verbreekt.

Godslastering
De actievoerders noemen de cartoonwedstrijd godslasterlijk. De mars is georganiseerd door de radicaal-islamitische partij Tehreek-e-Labbaik (TLP).

Wilders wil later dit jaar de cartoonwedstrijd over de profeet Mohammed houden. Hij zegt dat hij honderden inzendingen heeft ontvangen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen