Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Plus-artikelen zijn exclusief voor abonnees van De Limburger. Verder lezen?

Werken loont voor iedereen!

Opinie

Werken loont voor iedereen!

Afbeelding: iSotck

OPINIE - Het zal u de laatste tijd niet ontgaan zijn: veel werkgevers in Limburg staan te springen om mensen. Er zijn veel vacatures. Het invullen hiervan wordt steeds moeilijker. De krapte neemt hand over hand toe. Werkgevers raken opdrachten kwijt en dat is slecht voor de economie en de maatschappij. We hebben iedereen hard nodig en alle partijen dienen hun verantwoordelijkheid hierin te nemen: werkgevers, overheid maar zeker ook het individu dat nu nog niet aan de slag is. Werk aan de winkel dus.

Cijfers
Laten we de cijfers nog eens op een rijtje zetten. Alleen al dit jaar hebben we 20.000 vacatures in Limburg, terwijl bijna 43.000 mensen een uitkering ontvangen. Om precies te zijn: op 31 juli jongstleden hadden in Limburg 17.800 mensen een werkloosheidsuitkering en 24.880 een bijstandsuitkering.

Meer dan twee werklozen per vacature dus. Hierbij is nog geen rekening gehouden met het grote aantal parttimers en mensen die geen uitkering ontvangen maar wellicht wel willen werken. In heel Limburg ...