Acties beveiligers ziekenhuis Maastricht gaan wel door

Print
Acties beveiligers ziekenhuis Maastricht gaan wel door

Afbeelding: De Limburger

Ondanks het cao-akkoord van de beveiligers op Schiphol gaan de acties van de beveiligers van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC) gewoon door.

De Maastrichtse beveiligers vallen onder de grote landelijke cao voor particuliere beveiligers, zo’n 30.000 werknemers, en in die sector is nog geen akkoord bereikt, aldus een woordvoerder van vakbond CNV.

De beveiligers van het Maastrichtse ziekenhuis leggen sinds vorige week dinsdag dagelijks twee keer een half uur het werk neer. De meldkamer reageert in die tijd niet op meldingen (zoals over verloren sleutels van patiëntenkluisjes), uitgezonderd calamiteiten.

Schiphol
Woensdag bleek dat de geplande staking van beveiligers op Schiphol van de baan is. In de nacht bereikten vakbond De Unie en de beveiligingsbedrijven een principeakkoord.

Voor de 4.000 beveiligers zijn afspraken gemaakt over het verlagen van de werkdruk en het verkorten van de werktijden. Ook is er een loonsverhoging van 700 euro eenmalig in 2018 en in totaal 5% over de jaren 2019 en 2020 afgesproken. Verder krijgen zij arbeidsduurverkorting.