Vriendschap

'Uitjes verzinnen we niet meer. Theedrinken is genoeg'

Print
'Uitjes verzinnen we niet meer. Theedrinken is genoeg'

Anke Thijssen (links) en Ellen Weijers uit Reuver zijn niet alleen zussen, maar ook beste vriendinnen. Afbeelding: Peter Schols

De een is hoogblond, de ander donker. Wie vluchtig kijkt, ziet geen gelijkenis. Toch zijn Anke en Ellen zussen, maar bovenal: beste vriendinnen.

ANKE: "Ellen is net geen twee jaar jonger dan ik. Op de middelbare school zaten we in dezelfde vriendengroep. Beste vriendinnen zijn we sinds een jaar of twintig.”

ELLEN: "Toen kwamen we wat meer in dezelfde levensfase: allebei het huis uit en samenwonend. Mijn wilde jaren met veel uitgaan en feesten waren voorbij.”

ANKE: "Twee keer per jaar gaan we samen shoppen in Eindhoven. Een keer voor de zomercollectie en een keer voor de wintercollectie.”

ELLEN: "Daar verheug ik me altijd op. Andere uitstapjes hebben we ook geprobeerd, maar die werden altijd een fiasco. Haha Anke, weet je nog de Flair-dag in België?”

ANKE: "Ja! We konden de weg niet vinden, uren gezocht. Kwamen we daar, overal enorm lange rijen. Vreselijk. En Ellen, die make-upcursus met de docente die er zelf helemaal niks van kon?”

ELLEN: "Ondanks de ellende hebben we toen enorm gelachen. We zijn op een gegeven moment maar gestopt met uitjes te verzinnen. Gewoon theedrinken en praten is zat.”

ANKE: "Omdat we ook zussen zijn, zien we elkaar natuurlijk veel met verjaardagen en feestdagen. Soms moeten we opletten dat we niet alleen maar met elkaar zitten te kletsen.”

ELLEN: "Maar mam geniet ervan, vindt onze vriendschap geweldig. Dan zegt ze: ‘Wat hebben jullie het weer druk met elkaar.’”

- ANKE THIJSSEN (foto links) - 47 jaar uit Reuver: "Ik bewonder Ellen om de bevlogenheid voor haar werk. Ze heeft echt hart voor het bedrijf waar ze al twintig jaar werkt.” 

- ELLEN WEIJERS - 45 jaar uit Reuver: "Anke zal er altijd voor me zijn, al bel ik haar midden in de nacht.”

 Wil je meedoen? Meld je dan aan via L-magazine@delimburger.nl

Wil je niets missen van L-magazine?

Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!