Oud-Roda-keeper Van Leer naar NAC

Print
Oud-Roda-keeper Van Leer naar NAC

Afbeelding: Pro Shots

Voormalig Roda JC-doelman Benjamin van Leer maakt de overstap naar NAC Breda.

De 26-jarige keeper moet bij zijn werkgever Ajax André Onana en Kostas Lamprou voor zich dulden en kan bij NAC minuten gaan maken.

Fit
De club uit Breda huurt Van Leer voor één seizoen, zo bevestigt zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli woensdag aan BN De Stem. “Hij is fit en kan zondag tegen Feyenoord spelen”, zegt hij. De verwachting is dat Van Leer woensdag naar Breda afreist om alles rond te maken en donderdag op het trainingsveld in Zundert staat.

Soap
Met de transfer van Van Leer komt bij NAC een einde aan een ware keeperssoap. Bij de Bredase club passeerde de laatste jaren een hele waslijst aan doelmannen. Alleen dit seizoen stonden er in drie wedstrijden al drie verschillende keepers onder de lat. Mark Birighitti werd na één duel  gepasseerd en lijkt te gaan vertrekken. Manchester City haalde vervolgens huurling Arijanet Muric na de tweede competitiewedstrijd terug naar Engeland. Afgelopen weekend stond de Pool Karol Niemczycki in het doel.

Lees ook: Lieke Martens valt als een blok voor Ajax-doelman

Dinsdag werd al de ervaren doelman Theo Zwarthoed (35) naar Breda gehaald. Een dag later volgt dus Benjamin van Leer.

Roda
Van Leer speelde tussen 2014 en 2017 voor Roda, waar hij het al snel tot eerste doelman schopte. Na de promotie maakte de keeper uit Houten een prima indruk in de eredivisie. In de zomer van 2017 haalde Ajax hem weg uit Kerkrade. Bij Ajax wist Van Leer niet uit te groeien tot basisspeler.