Parc Imstenrade gaat voor Roze Loper-certificaat

Print
Parc Imstenrade gaat voor Roze Loper-certificaat

Afbeelding: COC

Zorg- en wooncentrum Parc Imstenrade gaat voor het Roze Loper-certificaat voor seniorencomplexen. Dit is een 'keurmerk' voor verzorgingshuizen die gendervriendelijk zijn en tolerant staan tegenover andere geaardheid.

In het kader van de Roze Loper wordt zondag 2 september wordt een bijeenkomst georganiseerd met muziek en optreden, voordrachten en korte verhalen, als opmaat naar het certificaat. Op een leuke en ludieke wijze wil Parc Imstenrade dit thema onder de aandacht brengen. 

Tolerantie
"Algemeen neemt de tolerantie voor LHBT-ers af en is het daarom een actueler politiek onderwerp geworden", aldus  Jan Karel Bolleman, coördinator Roze plussers COC Limburg en roze ambassadeur Roze 50+.  "Daarom vinden we het project de Roze Loper zo belangrijk.  Roze Loper project omvat het halen certificaat Roze Loper waaruit blijkt dat we als woonzorgorganisatie gendervriendelijk zijn en tolerant staan tegenover andere geaardheid."
Zondagmiddag vanaf 14:00 uur is er de Roze Loper-middag in brasserie La Valeur. Tijdens het programma leest Eveline van de Putte voor uit haar boek Stormachtig Stil, en is er een muzikaal optreden van drag queen Victoria False, waarbij de liefde een belangrijke rol speelt.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje