Parijse street art kunstenaar Levalet al tekenend door Heerlen

Print
Parijse street art kunstenaar Levalet al tekenend door Heerlen

Afbeelding: Stichting Street Art

De Parijse kunstenaar Charles Leval, alias Levalet, heeft donderdag door de Heerlense binnenstad gelopen en daar op gebouwen tekeningen gemaakt.

Zo maakte hij een tekening in de Gasthuisstraat en in de buurt van Cinema Royal en het station. Ook op andere plekken maakte hij zogenoemde paste-up tekeningen: deze zullen na verloop van tijd door weer en wind weer verdwijnen. Kenmerk van Levalet, een grote naam in de wereld van street art en graffiti, is dat hij altijd inspeelt op dingen die al aanwezig zijn. In het geval van de Gasthuisstraat: een struik die tegen de muur staat.

'Meer dan murals'
De Fransman was een hele dag in Heerlen, op uitnodiging van Stichting Street Art, die ook achter het grote muralproject van Heerlerbaan zit. Lars Ickenroth van de stichting: “Het is leuk om te laten zien dat street art veel meer is dan murals. Het hoeven niet meteen grote muurschilderingen te zijn.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen