‘Invasie’ van duizend scouts in Brunssum

Print
‘Invasie’ van duizend scouts in Brunssum

Afbeelding: iStock

Brunssum - Brunssum maakt zich op voor een ‘invasie’ van een kleine duizend scouts. Ze komen in het weekend van 1 en 2 september naar de Parelstad.

De kids en tieners willen laten zien wat de scouting allemaal te bieden heeft, maar maken zich ook nuttig. Ze gaan groen opschonen en snoeien met het IKL, en volkstuinen opknappen.

Brunch
Ook krijgen inwoners van Brunssum een brunch aangeboden. Scouts gaan verder herfststukken maken en bezorgen. Zo willen ze iets terugdoen voor de maatschappij.

Daarnaast zullen ze zaterdag en zondag in en rond Brunssum allerlei spelen doen, zoals vossenjacht, vlotten bouwen, lasergamen en digitaal land veroveren. Ook is er een voorstelling van Mad Science in het Openluchttheater.

Compleet dorp
Ook komen er springkussen, klimtorens en wateractiviteiten. In het Vijverpark wordt een compleet dorp ingericht, waar de groepen ook overnachten.

De zogeheten ‘Scoutifestatie’ wordt zondag om 12.00 uur afgesloten. Daarna keert de rust weer in Brunssum.

Het is de derde keer dat de grote groep scouts de regio aandoet. In 2005 kwam de happening naar Heerlen, in 2010 was Valkenburg het toneel van de activiteit.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje