Museum in Hoeve Lichtenberg houdt nog één keer Open Dagen

© Hoeve Lichtenberg Natuurmonumenten

Museum Oud Sint Pieter in Hoeve Lichtenberg op de Sint Pietersberg doet op 8 en 9 september voor de laatste keer mee aan de Open Monumentendag. Het museum met de geschiedenis van de berg en van Sint Pieter sluit op 4 november definitief zijn deuren.

Sjak Planthof

De vrijwilligers staan op zaterdag 8 en zondag 9 september klaar om de verhalen van de berg en Sint Pieter te vertellen. Het museum is gevestigd in stallen waar de dakconstructie met oude eiken balken nog goed te zien is.

SluitingHet museum heeft al eerder aangekondigd dat het eind dit jaar de poorten definitief sluit. Door een tekort aan vrijwilligers en bestuursleden is het niet meer mogelijk om het museum van eind april tot begin november elke zondag open te houden. Zondag 4 november sluit het museum na 22 seizoenen voorgoed.

De Stichting Oud Sint Pieter blijft voortbestaan en blijft zorgdragen voor de St. Rochuskapel en de St. Antoniuskapel. Het tijdschrift ‘Sint Pieter Vroeger en nu’ blijft bestaan.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal