Gehaktballetjes met bacon, chardonnay, mascarpone en dille

Print

Afbeelding: Studio Philippi

Deze gehaktballetjes zijn spontaan eens ontstaan toen ik nog een stukje bacon en half bakje mascarpone in huis had.

Voor wat extra pit wil ik nog wel eens een chilipepertje toevoegen. Serveer er lintpasta, rijst of brood bij.

Gehaktballetjes met bacon, chardonnay, mascarpone en dille
Voor 4 personen
Bereiding: 40 minuten

Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 ei
- 4 eetlepels broodkruim of paneermeel
- 4 eetlepels fijngehakte dille
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram bacon (stukje)
- 2 tenen knoflook
- 100 ml chardonnay
- 125 gram mascarpone

Bereiding:
Meng het gehakt met het ei, het broodkruim of paneermeel en 3 eetlepels dille. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vorm met natgemaakte handen kleine balletjes van het gehakt.

Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 12-15 minuten bruin en gaar. Pel en snipper intussen de knoflook. Snijd de bacon in kleine blokjes. Schep de gehaktballetjes uit de pan.

Bak het in het bakvet de bacon in 4 minuten knapperig uit. Schep de knoflook erdoor. Schenk de wijn erbij. Leg de gehaktballetjes terug in de pan en verwarm nog 5 minuten.

Roer de mascarpone los met 3 eetlepels van het braadvet. Schenk de mascarpone in de pan en roer de saus glad. Verwarm nog 2 minuten maar laat de saus niet meer koken. Voeg de resterende dille toe en breng op smaak met peper.

Kijk hier voor nog meer heerlijke recepten van Janneke Philippi

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Daarnaast schrijft ze recepten voor veel tijdschriften.
Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious.
Samen met haar man, foodfotograaf en grafisch vormgever, Serge Philippi, maakte Janneke meerdere kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

www.studiophilippi.nl
facebook.com/jannekephilippinl
instagram: jannekephilippi