OM wil Spaanse omwonenden laatste verblijfplaats Jos Brech laten horen

Print
OM wil Spaanse omwonenden laatste verblijfplaats Jos Brech laten horen

Afbeelding: YouTube

Jos Brech, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, komt medio volgende week naar Nederland, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Een rechercheur en één van de zaaksofficieren zijn naar Spanje afgereisd om daar nog een aantal getuigen te laten horen over het verblijf en de aanhouding van Brech in Spanje. Zij willen zich tevens een compleet beeld van de omgeving en omstandigheden ter plekke vormen, zegt de woordvoerster.

Overbrenging
Over de wijze van overbrenging van de verdachte, wil het OM niet meer kwijt dan dat dit op "zorgvuldige manier" zal gebeuren, temeer de verdachte vanwege opsporingsberichten met naam en foto en de grote media-aandacht makkelijk herkend kan worden door het publiek.

Het verhoor van de Brech inzake de verdwijning en dood van Nicky Verstappen in 1998 vindt pas in Nederland plaats. Hij wordt hier, conform procedure, eerst aangehouden en zal daarna binnen 24 uur worden verhoord door de rechter-commissaris.

1.600 telefoontjes
De politie heft met ingang van vrijdag het speciale informatienummer in het onderzoek op. Het nummer werd ruim 1.600 keer gebeld. Tussen de door burgers aangeleverde informatie bleek ook de gouden tip te zitten die uiteindelijk de arrestatie van de man mogelijk maakte in Spanje. De tips die binnenkomen zijn de afgelopen dagen afgenomen, zegt de politie. Mensen die nog informatie willen delen kunnen het algemene politienummer bellen.

Lees hier alles over de zaak van Nicky Verstappen