Volg deze 7 regels en eet sushi als een pro

Print
Volg deze 7 regels en eet sushi als een pro

Je wil natuurlijk niet als een hork overkomen in een sushirestaurant... Afbeelding: iStock

Op elke straathoek lijkt wel een sushirestaurant te liggen, van all-you-can-eat tot à la carte. Megahip, megalekker. Als je een paar stukjes bij AH to go haalt, komt het niet zo nauw, maar ga je sushi eten bij een Japans restaurant, let dan even op het volgende zodat je zeker weet dat je de kok niet (onbedoeld) beledigt

1. Sushi stop je in één keer in je mond.

2. Wasabi meng je niet door sojasaus omdat de pittige smaak dan overheerst.

3. Het is de vis die in de sojasaus gedipt moet worden. De rijst zuigt al snel teveel saus op.

4. Gebruik niet teveel sojasaus want dat wordt gezien als belediging naar de chef, blijkbaar is zijn creatie dan niet lekker genoeg zonder saus.


Lees ook: Het geheim van de kunst die sushi heet

5. Bij sushi drink je groene thee. In Japan wordt deze gratis geserveerd. Sommige restaurants hebben bij elke tafel een kraantje met kokend water zodat je zelf kunt tappen. De groene thee neutraliseert – net als gember - de smaak.

6. Bestel niet in één keer alle sushi. De kwaliteit neemt al snel af: vis oxideert en de rijst droogt uit.

7. Je eetstokjes in sushi steken? Nooit doen! Dat wordt gezien als een belediging naar de kok toe. Stokjes rechtop in rijst is trouwens een offer in Japan, dus dat kun je beter niet aan de eettafel doen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen