Mantelzorgers gewaardeerd met compliment, attentie en activiteit

Print
Mantelzorgers gewaardeerd met compliment, attentie en activiteit

De mantelzorgers genoten verleden jaar van een geslaagde dag. Afbeelding: VIA Leudal

Haelen - Onvoorwaardelijk zorgen voor een naaste. Mogelijk maken dat een vriend, familielid of goede kennis zo lang mogelijk in het eigen huis kan blijven wonen. Dat doet de mantelzorger allemaal. En dat waardeert de gemeente Leudal met het mantelzorgcompliment, een attentie en een dagactiviteit.

Het mantelzorgcompliment is een symbolisch geldbedrag van € 50,- euro dat de gemeente beschikbaar stelt voor mensen die binnen de gemeentegrenzen mantelzorg verlenen. Het mantelzorgcompliment kan aangevraagd worden door of namens iemand die zorg ontvangt. Voorwaarde is wel dat degene die zorg ontvangt in de gemeente Leudal woont.

Door of namens een zorgvrager kan maar één mantelzorgcompliment worden aangevraagd. Vul hiervoor het formulier in op de website www.mantelzorgleudal.nl (tot 1 oktober). Het mantelzorgcompliment wordt uiterlijk in de maand december uitbetaald, op de bankrekening van degene die zorg ontvangt. Deze kan zelf bepalen op welke wijze de € 50,- besteed wordt om de mantelzorger(s) te bedanken.

Daarnaast is op 10 november de Dag van de Mantelzorg. Deze landelijke dag wordt georganiseerd om mantelzorg onder de aandacht te brengen en mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Rond de Dag van de Mantelzorg wordt er daarom een attentie thuisbezorgd bij mantelzorgers. Daarnaast wordt er rondom deze dag nog een grote activiteit gehouden voor mantelzorgers in de gemeente Leudal. Mantelzorgers kunnen aangemeld (tot 1 oktober) via een digitaal formulier op www.leudal.nl/mantelzorgattentie.

Bij vragen kan er altijd contact worden opgenomen met de gemeente Leudal via tel. (0475) 85 90 00.