Missiekapel Heythuysen met installatie Icoon

Print
Missiekapel Heythuysen met installatie Icoon

De Missiekapel naast de kerk in Heythuysen Afbeelding: Jan CM Peters

Heythuysen - Beeldend kunstenaar Jan C.M. Peeters presenteert 'Icoon' tijdens de 28e Missiekapel van projectgroep ‘Van Missiekapel tot Kunsttempel’ van de stichtingen Kunst en Cultuur Leudal en Vrienden van de Missiekapel.

In de Missiekapel bij de kerk in Heythuysen gaat het deze keer om een altaar retabel dat door burgemeester Arno Verhoeven op vrijdagavond 7 september om 19.00 uur in werking gesteld wordt.

Uit de omschrijving: "Een aanhoudend muzikaal deinende geluidstrilling bevrijdt wellicht even uit de waan van de dag, maakt meditatief en werkt kalmerend. Het alledaagse, maar goudgele voorrangsbord dat centraal in deze installatie staat, mag beroeren als een Byzantijns icoon. Volledig geconcentreerd op het onzegbare. De installatie, een beeldgedicht, laat de toevallige passant zien dat met de toenemende ontkerkelijking nieuwe beelden niet aan betekenis hoeven in te boeten." 

In het najaar van 2018 toont de Missiekapel een altaarretabel, "geïnspireerd op beelden in de kerk van Horn, maar eigentijds uitgewerkt en devoot getuigend van monumentale vergankelijkheid en poëtische duurzaamheid."

Het werk Icoon in de Missiekapel is ingericht voor 'dag en nacht inkijk' en constant in bedrijf tot 1 december.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen