Inrichting rotondes Brabantweg Gennep blijft tot 2020 onveranderd

Print
Inrichting rotondes Brabantweg Gennep blijft tot 2020 onveranderd

Afbeelding: Theo Peeters

Gennep - De twee rotondes in de Brabantweg in Gennep blijven er tot 2020 onveranderd bij liggen. De inrichting van de rotondes op de kruisingen met de Weverstraat en de Spoorstraat kunnen pas dan aangepast worden.

Dat heeft wethouder Janine van Hulsteijn deze week laten weten. Zij stelt namens de gemeente dat aanpak van de rotondes moet wachten op de aanleg van een fietstunnel onder de Weverstraat door. Daardoor verandert de indeling van de rotonde. Ook moet een hoofdgasleiding die onder beide rotondes door loopt worden verlegd. 

Het onderhoud aan de rotondes was tot begin augustus dit jaar in handen van De Kroon Flowers in Milsbeek. Dat bedrijf zorgde voor de inrichting en hield de afgelopen vijf jaar de rotondes bij. 

Antwoorden
Van Hulsteijn beantwoordde deze week vragen die Twan Reintjes van het CDA had gesteld over de rotonde. Volgens Reintjes waren er in Gennep veel klachten over de staat van het onderhoud van de rotondes. Die zouden een rommelige indruk geven en geen mooi visitekaartje vormen voor Gennep. 

De gemeente laat tot 2020 het onderhoud van de rotondes doen door BuitenWerk, een samenwerkingsverband tussen het re-integratiebedrijf en de buitendienst van de gemeente Gennep. 

In een eerste reactie op de antwoorden zegt Twan Reintjes: "Jammer dat het nog zo lang gaat duren. Zo blijven de rotondes nog lange tijd een rommeltje. Het is geen gezicht.''

Lees ook: Waarom deze rotondes in Gennep de meningen verdelen

Pottenbakkers en spoor
Overigens zijn de meningen verdeeld over de inrichting van de rotondes. De rotonde met de Weverstraat is bedoeld als verwijzing naar het pottenbakkersverleden van Gennep. De kruising met de Spoorstraat verwijst naar de spoorverbinding Boxteler Bahn, het Duitse Lijntje, dat ooit hier liep. Over deze rotonde loopt een spoorrails (die vroeger verlicht was). 

De spoorrails die uit de rotonde omhoog steken symboliseren het opdoeken van de treinbaan. Volgens een groenspecialist van de gemeente Gennep is de inrichting van deze laatste rotonde nog steeds verdedigbaar. "Denk je eens in hoe een spoorlijn eruitziet als het groen de ruimte zou krijgen in de spoorbermen. Dat is wat je hier ziet.''

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje