Toch nog groen licht voor velden van VV Caesar

Print
Toch nog groen licht voor velden van VV Caesar

Afbeelding: Annemiek Mommers

Beek - Opluchting en opgestoken duimen bij het bestuur van VV Caesar. Vrijdagavond om kwart over zeven werd het pas aangelegde hoofdveld van de voetbalclub alsnog goedgekeurd. Het bleef tot het einde toe spannend.

Na een paar spannende weken kreeg de Beekse voetbalclub VV Caesar vrijdagavond dan toch groen licht: het hoofdveld mag dit weekend gebruikt worden voor de eerste wedstrijden van het competitieseizoen.

Zo komt het debacle met de kunstgrasvelden dat ruim twee weken geleden begon tot een relatief goede afloop. Alle wedstrijden - weliswaar met een aangepaste programmering - kunnen doorgaan.

Frustratie
De voetbalclub verkeerde lange tijd in onzekerheid. Terwijl de gemeente en de aannemer de plooien in de velden en het proces probeerden recht te trekken, werd de club slecht van de voortgang op de hoogte gehouden, zeggen verschillende (bestuurs)leden. "We zijn letterlijk het lijdend voorwerp geworden."

Ook vrijdag verliep de communicatie tussen club, gemeente en aannemer niet vlekkeloos. De eindkeuring zou om vier uur 's middags plaatsvinden. Een delegatie van VV Caesar stond reikhalzend naar de keurmeester uit te kijken, maar die was in geen velden of wegen te bekennen.

Ook de gemeente en de aannemer waren afwezig. Om kwart over vijf 's avonds werd het clubbestuur geïnformeerd dat de keuring was verplaatst naar zeven uur. "Ik vind het eerlijk gezegd schandalig zoals de communicatie naar ons is verlopen", zegt clubvoorzitter Michel Deckers.

Reparatie
De nieuwe kunstgrasvelden van de Beekse voetbalvereniging op Sportlandgoed De Haamen hadden beide op 3 augustus opgeleverd moeten worden. Die deadline werd niet gehaald. Bij talloze tussenmetingen bleek steeds opnieuw dat de stabiliteit en de vlakte van de velden niet in orde was.

Uiteindelijk werd vrijdagochtend een reparatie aan een zestal plekken in het hoofdveld uitgevoerd. Het tweede veld is nog niet gereed. Daar werd de hele week aan gewerkt. De planning is dat de eindkeuring van dat veld volgende week vrijdag plaatsvindt.

Keurig
De voetbalclub wil na het verlossende woord niet met een vinger naar een schuldige wijzen. "Dat heeft nu geen enkele zin", aldus Deckers, nadat de keurmeester aangaf dat de problematische plekken "keurig gerepareerd" waren.

Opluchting overheerst binnen het bestuur. Penningmeester Roger Voncken postte het goede nieuws van de club, terwijl hij nog op het net goedgekeurde veld stond.

De gemeente gaat de vertraging in de oplevering van de velden met de aannemer evalueren. Sportwethouder Ralph Diederen is in ieder geval erg blij dat er zaterdag gespeeld kan worden: "Fijn dat het in de verlenging toch nog goed gekomen is", laat hij via een woordvoerder weten.