Verstappen voelt zich in 'niemandsland'

Print
Verstappen voelt zich in 'niemandsland'

Max Verstappen. Afbeelding: AD/AFP

Max Verstappen voelt zich op Monza vooralsnog in "niemandsland'', zei hij na de kwalificatie voor de Grote Prijs van Italië. De Limburger moest de veel snellere Ferrari's en Mercedessen voor zich dulden en eindigde als 'best of the rest' als vijfde.

"Er is geen competitie, ik rijd helemaal alleen'', zei Verstappen bij Ziggo Sport. "Wat achter mij staat, is geen concurrentie. Ik zit een beetje in niemandsland."

Verstappen was bijna 1,5 seconde langzamer dan Kimi Räikkönen, die in de Ferrari poleposition pakte. "Je weet dat Ferrari en Mercedes in 'Q3' het motorvermogen nog wat verder open schroeven. Het is zo heel lastig om het ze hier moeilijk te maken."

'Dit is iets beter, absoluut'
Zelf had Verstappen de beschikking over een verbeterde versie van de Renault-motor. "Dit is iets beter, absoluut. Het is een stap vooruit. We zijn hiermee iets van anderhalve tiende van een seconde sneller. Hopelijk brengt het ons wat dichter bij Ferrari en Mercedes in de race. Maar het gat is natuurlijk wel groot."

Lees ook: Verstappen begint vanaf plek vijf op Monza

Elke GP kans op 100 euro!

Speel gratis mee met het Formule 1-spel

Voorspel bij elke Grand Prix de uitslag en maak kans op mooie prijzen. De 1e plaats is goed voor 100 euro, de 2e plaats is 50 euro en 3e plaats is 25 euro.

> delimburger.nl/f1