Debutant Joosten redt punt VVV

Print
Debutant Joosten redt punt VVV

Patrick Joosten in actie tijden de wedstrijd VVV - sc Heerenveen. Afbeelding: Laurens Eggen

Een VVV met twee gezichten heeft zaterdagavond tegen Heerenveen een punt in De Koel gehouden: 1-1. De Venlonaren speelden voor rust uiterst pover, maar werkten in een veel aantrekkelijke tweede helft een achterstand weg. Uitgerekend debutant Patrick Joosten scoorde de gelijkmaker.

Van de openingsfase in De Koel droop het spektakel niet af. Beide ploegen speelden de bal behoedzaam rond, zonder veel risico. Een kans voor Opoku en een niet al te hard schot van Rutten: dat was het wel wat VVV liet zien. Ook Heerenveen was amper gevaarlijk. De Venlose defensie, waar Chris Kum zijn plek als rechtsback had moeten afstaan aan Moreno Rutten, hield vrij eenvoudig stand. Doelman Lars Unnerstall moest alleen even alert zijn bij een vrije trap van Kobayashi.

Eerste helft
De eerste helft leek dood te bloeden, totdat Heerenveen-spits Sam Lammers zijn talent liet zien. De huurling van PSV draaide knap weg bij Promes en mikte de bal met een timmermansoog in de uiterste hoek naast Unnerstall: 0-1. Een forse tegenvaller voor de thuisploeg, die meer uit zijn schulp moest kruipen. Opoku knalde nog rakelings langs het Friese doel, maar veel meer hadden de Venlonaren voor rust niet te bieden.

Joosten
Met nieuweling Patrick Joosten voor de flets spelende Martin Samuelsen ging VVV in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. De druk op Heerenveen groeide en na zeventig minuten kwam de beloning voor de aanvalsdrang die voor rust nog zo ontbrak. Joosten gaf zijn visitekaartje af en tekende voor de gelijkmaker: 1-1.

Daarna brandde de wedstrijd eindelijk helemaal los, met spektakel voor beide doelen. Unnerstall voorkwam met een geweldige reflex een treffer van Pierie, aan de andere kant miste Susic een riante kans. In de slotfase drong VVV fel aan, maar ondanks enkele hachelijke situaties bleef Heerenveen overeind.

Lees ook: Patrick Joosten: 'Dit voelt goed na zo’n zware blessure'