Rellen en vechtpartijen rond stadion na Fortuna - FC Utrecht

Print
Rellen en vechtpartijen rond stadion na Fortuna - FC Utrecht

Afbeelding: ANP

Na afloop van de eredivisiewedstrijd Fortuna Sittard - FC Utrecht zijn er zaterdagavond rond het stadion in Sittard ongeregeldheden uitgebroken. Supportersgroeperingen van beide clubs raakten slaags op een geasfalteerd terrein waar de touringcars van de bezoekende club stonden geparkeerd. Vele tientallen relschoppers gingen daar met elkaar op de vuist.

Volgens ooggetuigen ontstonden de rellen nadat Utrecht-fans over de neergehaalde afzettingshekken waren gestormd. Toen de ongeregeldheden uit de hand dreigden te lopen, verschenen alsnog busjes en manschappen van politie en ME ten tonele. Vrij snel daarna keerde de rust rond het stadion terug.

Lees ook: Burgemeester Cox getergd na rellen Fortuna

Geen politie
De politie was zaterdagavond niet in de omgeving van het stadion aanwezig in verband met een aangekondigde actiebijeenkomst voor een betere cao. Wel had de politie burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen de verzekering gegeven dat agenten achter de hand zouden worden gehouden in geval van calamiteiten. 

Kritiek
Vlak voor de wedstrijd spuide Politievakbond ACP nog gepeperde kritiek op Cox. Volgens ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp is de burgemeester zijn belofte niet nagekomen om alle ‘rommel’ en risicovol bouwmateriaal rond het Fortuna-stadion op te ruimen. Cox van zijn kant wijst die aantijgingen resoluut van de hand. Hij laat weten dat er alles aan is gedaan om de wedstrijd veilig te laten verlopen. Zo kreeg Fortuna opdracht om een groot aantal extra stewards en beveiligers in te huren. Die waren onder meer afkomstig uit de Randstad.

Lees ook: Veiligheid Fortuna: politiebond boos op burgemeester Cox