Zuid-Korea gaat wc's dagelijks controleren op verborgen camera's

Print
Zuid-Korea gaat wc's dagelijks controleren op verborgen camera's

Een lid van de 'verborgen camera jagers' haalt een detector langs een toilet . Afbeelding: AFP

In de strijd tegen gluurders gaat de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul dagelijks inspecteren of er geen verborgen camera's hangen in de openbare toiletruimtes.

Het stadsbestuur heeft het ambitieuze plan zondag aangekondigd, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Het plan volgt op de landelijke verontwaardiging over het groeiende aantal zaken van seksueel geweld en van stiekem opgenomen naaktbeelden. Het aantal incidenten met verborgen camera's is sinds 2012 van 2.400 gevallen naar 6.470 gestegen in het afgelopen jaar, blijkt uit een recent rapport.

Vijftig
In de metropool, met zo'n 10 miljoen inwoners, zijn meer dan 20.500 openbare toiletruimtes. Vooralsnog waren vijftig ambtenaren verantwoordelijk om de wc's te controleren op camera's.  Hierdoor werd een toilet gemiddeld maar een keer in de maand gecontroleerd. Ondanks de inzet van de vijftig toiletinspecteurs zijn de afgelopen twee jaar echter geen verborgen camera's gevonden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen