Bono verliest stem, U2 breekt show af

Print
U2 heeft zaterdagavond zijn tweede concert in Berlijn voortijdig moeten afbreken. Zanger Bono raakte al na enkele nummers zijn stem kwijt.

Verliep de eerste show in de Mercedes-Benz Arena nog vlekkeloos, een tweede optreden binnen een dag bleek te veel gevraagd voor Bono. Al bij de vierde song Red Flag Day kreeg de 58-jarige zanger geen noot meer uit zijn keel en kon het publiek niets meer horen.

Videobeelden
Bono probeerde het nog even, maar na de hit Beautiful Day moest hij het concert definitief staken. "Ik ben mijn stem verloren," zegt de zanger op videobeelden die aanwezigen concertgangers inmiddels op YouTube hebben gezet. "Tien minuten geleden zong ik nog als een vogel, dus ik weet niet wat ik nu moet doen." Hij klaagt verder over rook die hij op het podium heeft geïnhaleerd.

Het 17.000 koppige publiek in de Duitse hoofdstad reageert sportief. "Come on Bono! Bono we houden toch van je," klinkt er uit de zaal als hij het na de eerste keer stilleggen nog een keer probeert bij Beautiful Day. Maar het lukt niet meer. 

Keulen
Dinsdag en woensdag staat U2 op het podium in Keulen.