Achtervolging Weert betrof betrapte en gevluchte inbrekers

Print
Achtervolging Weert betrof betrapte en gevluchte inbrekers

De vluchtwagen van de verdachten, met valse Belgische kentekenplaten. Afbeelding: WeertDeGekste.nl

Weert - De twee inzittenden van een auto met Belgisch kenteken die zaterdagavond in de Weerter wijk Molenakker na een achtervolging werden gearresteerd, waren kort daarvoor betrapt bij een inbraak in Eindhoven.

De verdachten zijn een 26-jarige man uit Weert en een 44-jarige man zonder bekend woonadres. Ze zitten in Eindhoven vast op verdenking van de woninginbraak.

Lees ook: Politie rijdt auto klem in Weert, inzittenden aangehouden

De mannen werden zaterdag rond 17:15 uur betrapt door de bewoners van een woning aan de Jan van Eyckgracht. De bewoners troffen bij thuiskomst een onbekende man in hun woning aan die direct daarop ontsnapte via de tuin, waar hij probeerde over een heg te klimmen.

Vastgrijpen
Een van de bewoners wist hem weliswaar nog vast te grijpen maar kon niet voorkomen dat hij toch de benen nam. De inbreker stapte in een gereedstaande auto, waarin een tweede man zat, die er vervolgens vandoor ging. De inbreker bleek via een balkondeur binnen te zijn gekomen.

Kenteken
Omdat de bewoners het kenteken van de auto hadden genoteerd, kon die even later in Weert worden gesignaleerd waar de achtervolging werd ingezet. Aan de Achtkantmolen in de wijk Molenakker werd het tweetal aangehouden.

Hun auto, die van valse Belgische kentekenplaten bleek te zijn voorzien, is in beslag genomen.