Bezoek Wilders aan Antwerpen kalm verlopen

Print
 Bezoek Wilders aan Antwerpen kalm verlopen

Filip Dewinter (rechts) begroet Geert Wilders. Afbeelding: ANP/Robin Utrecht

Een bezoek van PVV-leider Geert Wilders aan Antwerpen is zonder incidenten verlopen. De politie was massaal aanwezig op de Vogelenmarkt waar Wilders en de leider van het extreemrechtse Vlaams Belang, Filip Dewinter, een haring en kaas weghapten.

Wilders zei desgevraagd dat er geen sprake van was dat hij met het bezoek wilde provoceren. De Vlaamse havenstad telt veel inwoners van allochtone afkomst. Een eenzame actievoerder met het bord "Antwerpen is van iedereen" werd volgens persbureau BELGA op afstand gehouden.

Uitgenodigd
De PVV-leider was door Dewinter uitgenodigd om de verkiezingscampagne van de anti-islampartij te ondersteunen. Half oktober zijn er gemeenteraadsverkiezingen in België. Nederlanders die in Antwerpen als inwoner staan ingeschreven mogen stemmen voor de gemeenteraad.

Na de wandeling hield Wilders een toespraak voor een klein gezelschap en introduceerde Dewinter een Nederlandse kandidaat op de Vlaams Belang-lijst. Er werden ook bloemen gelegd bij het standbeeld van Willem van Oranje.
 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen