Van Crooy bezorgt PEC Zwolle eerste winst, Fortuna hekkensluiter

Print
Van Crooy bezorgt PEC Zwolle eerste winst, Fortuna hekkensluiter

Afbeelding: ANP

PEC Zwolle heeft voor het eerst sinds 16 december 2017 weer eens een uitwedstrijd gewonnen. In en tegen Groningen werd het 0-1. Het beslissende doelpunt werd gescoord door ex-VVV'er Vito van Crooy.

Met deze overwinning heeft PEC ook meteen de laatste plaats in de eredivisie overgegeven aan Fortuna Sittard. De verschillen zijn na vier speeldagen echter nog uiterst gering. Fortuna heeft slechts drie punten minder dan VVV, de nummer 8 op de ranglijst. 

Van Crooy scoorde vorige week tegen PSV ook al, maar toen verloor Zwolle door een laat doelpunt van Luuk de Jong alsnog. Groningen had de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen verloren van Willem II, maar vorige week wel gewonnen bij De Graafschap.

Op de bank
Trainer John van 't Schip had aanvoerder Bram van Polen en Darryl Lachman naast zich op de bank gezet. Zijn club haalde afgelopen week nog drie nieuwe spelers van wie Tomas Lam, in 2016 vertrokken uit Zwolle, meteen een basisplaats had. De beste kansen waren voor Groningen, dat Django Warmerdam twee keer zag missen.

Debutanten
Er kwamen meer debutanten binnen de lijnen: de Italiaanse aanvaller Gianluca Scamacca (PEC) en de Deen Jannik Pohl (Groningen). Na ruim een uur verscheen ook de van een blessure herstelde Mimoun Mahi in het veld voor zijn honderdste duel voor de Groningers. Hij stond koud in het veld of Van Crooy scoorde aan de andere kant. Het was de beslissing, bleek na hectische slotminuten.