Hartverscheurend verkeersdrama met 3 doden (15, 16 en 16) in Noord-Holland

Print
Hartverscheurend verkeersdrama met 3 doden (15, 16 en 16) in Noord-Holland

Ernstig ongeval met drie doden van 15, 16 en 16 jaar en twee gewonden van 17 en 20. Afbeelding: AD/Inter Visual Studio/Stefan Roode

De politie heeft een 20-jarige verdachte aangehouden in het onderzoek naar het dodelijke verkeersongeval in Anna Paulowna. Bij het verkeersdrama in de Noord-Hollandse plaats kwamen in de nacht van vrijdag op zaterdag mensen om het leven, één jongen van 15 en twee jongens van 16 jaar.

De jonge slachtoffers zaten alle drie op de achterbank van het overvolle Peugeotje 206, toen ze over de kop gingen, beschrijft het Noord-Hollands Dagblad.  Door de klap werden ze uit de auto geslingerd. 

Reanimatie stopgezet
Een getuige beschrijft in die regionale krant het hartverscheurende verkeersdrama. Ze vond de jongens op straat, nog voordat de politie er was. "De ouders van een van de jongens waren aanwezig toen het ambulancepersoneel de reanimatie moest stopzetten.''

Twee inzettende van de driedeurs zilvergrijze Peugeot overleefden de crash. Het gaat om een zeventienjarig meisje uit Anna Paulowna en een jongeman van twintig uit het naburige Oudesluis. Zij raakten gewond, maar waren wel aanspreekbaar. Deze laatste is nu als verdachte aangehouden, aldus de politie. 

Mogelijk straatrace
Een woordvoerster kon nog niet zeggen waarvan hij wordt verdacht en of hij mogelijk de auto had bestuurd. "Alles is nog in onderzoek." Volgens verschillende bronnen was er mogelijk sprake van een straatrace. 

De vijf inzittenden reden met hun auto tegen een lichtmast. Volgens de politie werden door de klap enkelen van hen uit de auto geslingerd. De drie jongens werden door omstanders gereanimeerd, maar hun verwondingen waren zo ernstig dat zij op de plaats van het ongeluk overleden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen