Cultura Nova sluit af met bezoekersrecord

Print

Afbeelding: Luc Lodder

Met ruim 65.000 bezoekers die de afgelopen tien dagen een van de 250 voorstellingen bezochten, noteert theaterfestival Cultura Nova een nieuw record.

De coproducties Emma en Carmina Burana, voorafgaande aan het festival, waren uitverkocht en daarmee gaat de 28ste editie als een succes de boeken in.

Promotie
Ter promotie deed ook waarnemend burgemeester Emile Roemer een duit in het zakje op de nationale televisie. Hij hield als gast van het goed bekeken ‘Laat op Een’ vrijdagavond een vlammend betoog ter promotie van ‘zijn’ Heerlen.

"In het hele land kennen mensen het Oerol-festival, maar Cultura Nova niet. Terwijl dat nog groter is. (...) Als je zegt dat je in Heerlen burgemeester bent, komen mensen altijd met het beeld van de stad van twintig jaar geleden. Drugsproblematiek, krimp en grote armoede. Natuurlijk zijn er nog behoorlijk wat uitdagingen, maar Heerlen is enorm levendig. Mensen hebben daar geen flauw benul van.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen