Wijkraad in Weert voelt zich geschoffeerd in kwestie arbeidsmigranten

Print
Wijkraad in Weert voelt zich geschoffeerd in kwestie arbeidsmigranten

Afbeelding: AirVision.nl /John Dummer

Geschoffeerd, juridische stappen. Wijkraad Rond de Kazerne in Weert is allerminst blij met de handelwijze van de gemeente wat betreft de arbeidsmigranten op het HQ-terrein.

Wijkraad Rond de Kazerne en de buurtbewoners zullen alle juridische middelen aanwenden om tijdelijke of permanente huisvesting van arbeidsmigranten op het terrein van de voormalige Van Horne-kazerne in Weert tegen te gaan.

Dat kondigt het bestuur van de wijkraad aan in een brief aan het college van burgemeester en wethouders.

De wijkraad is hoogst ontevreden over hoe de gemeente communiceert over de arbeidsmigranten. In het stadhuis was onlangs een drukbezochte bijeenkomst met buurt­bewoners over de overlast die de bewoners van het HQ-terrein veroorzaken in de wijk.

Temperen
"Als bestuurslid van de wijkraad en als buurtbewoner voel ik mij geschoffeerd door het handelen en de wijze van communicatie van de gemeente Weert”, aldus Frans van Tuel, secretaris van de wijkraad.

Volgens de wijkraad waren de buurtbewoners naar het stadhuis gekomen om te vernemen wat de gemeente aan de overlast zou gaan doen. "Ze kregen echter te horen dat dit pas een week later bekend zou worden”, aldus Van Tuel.

"We hadden als wijkraad het volste vertrouwen dat de gemeente de huisvesting van arbeidsmigranten op het HQ-terrein zou verbieden en hebben daarom de onvrede onder de wijkbewoners altijd proberen te temperen. We hadden ook gedacht dat de wijkraad door de gemeente in vertrouwen geïnformeerd zou worden over het besluit van B en W. Dat is niet gebeurd. In plaats daarvan mochten huurder en verhuurder komen vertellen wat ze wilden doen om de overlast te beperken. Daar hadden we niet om gevraagd.”

Excuus
Van Tuel is er ook niet over te spreken dat de wijkraad tijdens de bijeenkomst door de gemeente verschillende malen "onterecht werd gebruikt” als excuus voor miscommunicatie naar de buurt. "Dat komt onze relatie met de gemeente zeker niet ten goede”, zegt hij.

B en W willen eerst de brief lezen en dan pas richting wijkraad reageren, aldus een woordvoerster.