'Jos Brech woensdag overgeleverd aan Nederland'

Print
'Jos Brech woensdag overgeleverd aan Nederland'

Afbeelding: ANP

De verdachte in de zaak Nicky Verstappen, Jos Brech, wordt woensdag naar Nederland gebracht. Dat meldt de Spaanse publieke omroep RTVE.

Volgens de RTVE vertrekt Brech met een speciaal vliegtuig naar Nederland en wordt hij begeleid door medewerkers van Interpol. Zodra Brech voet zet op Nederlandse bodem, wordt hij opnieuw aangehouden door de Nederlandse politie.

De vlucht zou om drie uur in de middag vertrekken. Waar in Nederland het vliegtuig zal landen, is niet bekend gemaakt. Ook de verblijfplaats van Brech in Nederland is niet bekend.

Geen bevestiging OM
Volgens de NOS wil het Openbaar Ministerie van Nederland het bericht niet bevestigen. Het geeft alleen een mededeling af wanneer Brech daadwerkelijk in Nederland arriveert.

Arrestatie
Brech werd een ruime week geleden opgepakt nabij het Catalaanse dorpje Castellterçol, zo'n vijftig kilometer van Barcelona. Hij zat sindsdien vast in een cel in de Catalaanse hoofdstad. Hij besloot zijn uitlevering aan Nederland niet aan te vechten, waardoor het niet lang heeft hoeven duren voordat Brech naar Nederland komt.