Kamerlid Rens Raemakers maakt kans op internationale prijs

Print
Kamerlid Rens Raemakers maakt kans op internationale prijs

Rens Raemakers in de Tweede Kamer. Afbeelding: ANP

Haelen - Rens Raemakers uit Neer, het jongste Kamerlid van Nederland, is genomineerd voor een prestigieuze internationale prijs. Raemakers (27 jaar) maakt kans door organisatie One Young World te worden uitgeroepen tot politicus van het jaar.

In de jury zitten onder meer oud-presidenten Mary Robinson van Ierland en Vinicio Cerezo van Guatemala.

One Young World is een organisatie die jonge, invloedrijke personen van over de hele wereld bij elkaar brengt voor kennisuitwisseling en ter inspiratie voor andere jongeren.

Strijd tegen kindermishandeling
Op de website wordt Raemakers geroemd om zijn strijd tegen kindermishandeling en het jaarlijkse kindervragenuurtje met de minister dat hij heeft geïnitieerd. Nog achttien andere internationale politici tussen de 18 en 35 jaar zijn genomineerd. Halverwege oktober wordt tijdens de jaarlijkse top van One Young World bekend wie er met de titel vandoor gaat.

Raemakers zat tot 2017 voor D66 in de gemeenteraad van Leudal. Na de verkiezingen maakte hij de overstap naar de Tweede Kamer.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen