Finale voor voetbalvrouwen in Noorwegen

Print
Finale voor voetbalvrouwen in Noorwegen

Afbeelding: ANP

De Nederlandse voetbalvrouwen beginnen in Oslo om 17.00 uur vol vertrouwen aan hun finale in het WK-kwalificatietoernooi.

De Europese kampioenen hebben in de afsluitende poulewedstrijd tegen concurrent Noorwegen aan een gelijkspel voldoende om zich als groepswinnaar te plaatsen voor het WK volgend jaar zomer in Frankrijk. Oranje weigert op voorhand echter uit te gaan van een gelijkspel. "Er zit veel vertrouwen in het team. Daarom spelen we om te winnen", kondigde middenveldster Sherida Spitse strijdlustig aan.

Zwaarbevochte zege
Oranje begon de WK-kwalificatie vorig jaar met een zwaarbevochten zege in blessuretijd op Noorwegen (1-0). Het nog ongeslagen Nederland staat nu na zeven duels op negentien punten, met een doelsaldo van 21-0. Noorwegen heeft achttien punten en een doelsaldo van 20-3. De nummer twee van de poule gaat de play-offs in.

Tweede keer
De Nederlandse vrouwen kunnen zich voor de tweede keer plaatsen voor het WK. In 2015 in Canada strandde Oranje in de achtste finales.

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.