Grote brand bij houtzagerij in Beek en Donk, loods brandt volledig af

Print
Grote brand bij houtzagerij in Beek en Donk, loods brandt volledig af

Afbeelding: ED/Bert Jansen

In Beek en Donk is de brandweer dinsdagochtend druk doende met het blussen van een brand bij Benik Houthandel en Zagerij aan de Schoondonkseweg.

De brandweer heeft de brand opgeschaald naar code grote brand. Van de loods lijkt op het eerst gezicht weinig over te blijven. De brand zou omstreeks 6.45 uur uitgebroken zijn.

Achterin loods
Volgens een woordvoerder van de brandweer brak de brand achterin de loods uit. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek al heel snel dat er ook rook uit de voorkant van het gebouw brand kwam en binnen de kortste keren stond het hele pand in lichterlaaie. Doordat er veel hardhout in de loods lag sloeg de brand razendsnel om zich heen. In het pand bevond zich een aantal gasflessen. Drie daarvan zijn geëxplodeerd. Volgens de brandweer levert dit verder geen gevaar op.

Uitbranden
De brandweer laat het vuur gecontroleerd uitbranden. Omdat de loods zo'n 100 meter van andere bebouwing vandaan ligt, is er geen gevaar voor omliggende gebouwen. Er zijn geen gewonden. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand in de loods aanwezig.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.