Inwoners zeggen dag tegen Nuth in afscheidsweekend

Print
Inwoners zeggen dag tegen Nuth in afscheidsweekend

Afbeelding: Beekdaelen.nl

Nuth - Nuth laat het verdwijnen als zelfstandige gemeente niet ongemerkt voorbijgaan. Tijdens het weekend ‘Dag Nuth’ in november kunnen inwoners Nuth een eindsaluut geven.

„Het wordt een afscheid voor alle inwoners van Nuth, van jong tot oud”, vertelt woordvoerster Nathalie Heerings. „Ook zullen de activiteiten in alle kernen plaatsvinden.”
Het afscheid start vrijdag 16 november, wanneer de burgemeester en wethouders bij senioren in verzorgingshuizen in Nuth, Vaesrade, Wijnandsrade, Hulsberg en Schimmert langsgaan met vlaai. Heerings: „Dan kunnen de ouderen met het college herinneringen ophalen aan de gemeente Nuth.”

Feestavond
Vrijdagavond vindt een feest plaats met een optreden van Wir Sind Spitze. „Die band komt uit Hulsberg, dus het wordt een avond voor en door Nuth”, zegt Heerings. Voor kinderen vindt zaterdag en zondag een programma met allerlei activiteiten plaats bij Herberg in den Haversack. Voor de oudere jeugd wordt gedacht aan een paintballtoernooi.”

Tastbare herinnering
Verder staan amusetochten in drie dorpen, een koffieconcert en een fototentoonstelling met foto’s uit Nuth op het programma. „Verder zijn we bezig met het idee om alle inwoners een tastbare herinnering aan Nuth te geven”, aldus Heerings. De gemeente Nuth gaat per 1 januari met Schinnen en Onderbanken op in Beekdaelen. Heerings: „‘Dag Nuth’ is niet alleen een afscheid van de oude gemeente, maar ook een welkom aan de nieuwe gemeente.”

Meer info op de site: www.facebook.com/feestweekendnovember2018