Aïcha Cherif brengt ep ‘Point of No Return’ uit

Aicha Cherif trad dit jaar nog op tijdens Pinkpop.© Peter Trompetter

De Heerlense zangeres en muzikant Aïcha Cherif brengt vrijdagavond 7 september haar ep ‘Point of No Return’ uit. De vierkoppige Heerlense band houdt dan een release-show in poppodium Nieuwe Nor.

Frank Benneker

Aïcha Cherif won in 2016 (solo) de landelijk finale van Kunstbende met het eigenzinnige, sfeervolle nummer ‘Change’. Diezelfde zomer vormde ze een band om haar heen en dook de studio in om de eerste ep, ‘Change’, op te nemen. De band speelde vervolgens op festivals als Pinkpop, Lowlands, Valkhof Festival, Bruis en Zomerparkfeest, en verzorgde meermaals de support bij onder meer Trixie Whitley, Qeaux Qeaux Joans en Chantal Acda.RauwerIn tegenstelling tot de eerste ep (een ep is een release van een artiest die korter is dan een volwaardig album, red.) bestaat ‘Point Of No Return’ uit compactere songs met rauwere rafelrandjes, waarbij de eigenzinnige zanglijnen en gitaarspel bewaard zijn gebleven. Met hun single “Movie On A Screen” geeft Aïcha Cherif alvast een voorproefje van de nieuwe sounds die we kunnen verwachten. Het voorprogramma wordt verzorgd door The Whims Of The Great Magnet van bassist Sander Haagmans, bekend van de stonerrockband Sungrazer. Zijn muziek wordt het beste omschreven als rauwe, lo-fi indie-rock, puttend uit 90’s invloeden.Kaarten kosten 6 euro in de voorverkoop en 8 euro aan de avondkassa en zijn te verkrijgen via www.nieuwenor.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal