Woningen ontruimd vanwege gaslek in Beek

Print
Woningen ontruimd vanwege gaslek in Beek

Afbeelding: Archief ANP

Beek - Bij graafwerkzaamheden achter het gemeentehuis in Beek is een gaslek ontstaan omdat werknemers op een onbekende leiding zijn gestuit. De bewoners van twaalf woningen is gevraagd hun huis te verlaten.

De lekkage ontstond dinsdagmiddag rond twintig voor vier bij het Raadhuispark. De geëvacueerde bewoners worden opgevangen in het gemeentehuis. Het lek is inmiddels gedicht. 

Verhoogde gasconcentratie
Toch wordt in drie woningen nog een verhoogde gasconcentratie gemeten. De bewoners van deze woningen zullen de nacht daarom elders moeten verblijven. De brandweer vermoedt dat er gas in de aarde is gelekt, dat telkens opnieuw richting de kruipruimte van de betreffende huizen trekt.

Woensdagochtend zullen opnieuw metingen worden gedaan. De verwachting is dat de bewoners dan weer terug naar huis kunnen.

Niet op tekening
De kapotte gasleiding stond op geen enkele tekening, zegt gemeentewoordvoerder Michelle Koek. "Er zitten veel onbekende leidingen en zelfs loze leidingen in de grond. Daarom zijn werknemers er altijd op bedacht dat ze een onbekende leiding tegenkomen. Niettemin is hier toch een gaslek ontstaan."

Het is het derde gaslek in vijf maanden tijd in Beek. Op 25 april werd de Burgemeester Janssenstraat afgezet in verband met een lek. Op 9 juli was het weer raak. Toen ontstond bij werkzaamheden in de Burgemeester Janssenstraat een gaslek. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje