Rechtbank: ex-voorzitter SV Venray hooguit respectloos

Print
Rechtbank: ex-voorzitter SV Venray hooguit respectloos

Het hoofdveld van SV Venray. Afbeelding: SV Venray

Venray - De uitlatingen van de ex-voorzitter van SV Venray zijn hooguit onfatsoenlijk en respectloos, maar niet beledigend. Laat staan dat Wiel Michiels (78) bewust van plan was de naam van de oud-penningmeester van de voetbalclub door het slijk te halen. Tot dat oordeel komt de rechtbank in Maastricht.

Ze spreekt Michiels vrij van smaadschrift en belediging.

SV Venray verkeerde in 2013 in financiële problemen. Over de ernst en oorzaak heerste diepe verdeeldheid binnen de club. Dat gold ook voor de rol van de toenmalige penningmeester.

Frustratie
Op verzoek van het voormalig bestuur wilde Michiels onderzoek doen naar de financiële  situatie. Hij vond dat hij gedwarsboomd werd door de penningmeester. In een ‘open brief’ spuide hij eind 2013 zijn gal. Daarin betichtte Michiels de penningmeester ervan dat die boel zou ‘besodemieteren’.

De rechtbank beschouwt de brief als een uiting van frustratie omdat hij te weinig informatie zou hebben gekregen, niet als een poging om de penningmeester van fraude te beschuldigen. Weliswaar werd de e-mail niet alleen naar een klein groepje mensen gestuurd, maar ook naar een journalist. Op verzoek van Michiels heeft die de brief echter nooit gepubliceerd.

Vrijspraak
De rechtbank volgt het advies van de officier van justitie. Die pleitte tijdens de behandeling van de rechtszaak ook voor vrijspraak en riep de oud-voorzitter en oud-penningmeester op om de zaak onder het genot van een biertje eens samen te gaan uitpraten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen