Financiën

Toekomst plan ’t Maasveld onzeker

Print
Toekomst plan ’t Maasveld onzeker

Zo zou ’t Maasveld, het huidig sportpark ’t Ligteveld in Neer, eruit moeten komen te zien. Afbeelding: Kragten

Haelen - Het is nog maar de vraag of plan ’t Maasveld in Neer er gaat komen. De initiatiefnemers komen geld tekort en het college van B en W wil niet garant staan voor een lening.

Plan ’t Maasveld, ontstaan vanuit een burgerinitiatief, voorziet in het omvormen van huidig sportpark ’t Ligteveld in Neer naar een park waar 37 verenigingen en instellingen volgens de open club gedachte gaan samenwerken. Ook zou er een wielerbaan moeten worden gerealiseerd. Naar nu blijkt komt ’t Maasveld geld tekort om het plan te realiseren.

Staatssteun
"In de oorspronkelijk opzet vroegen we om een bijdrage van 3,5 miljoen”, legt Patrick Geraedts, voorzitter van stichting ’t Maasveld, uit. "In december besliste de raad echter dat we 1,5 miljoen kregen en dat we het daar in eerste instantie maar mee moesten doen. Maar daarmee halen we het gewoon niet. Toen hebben we gevraagd of we de grond voor het symbolische bedrag van een euro konden krijgen om er een hypotheek op te vestigen, maar volgens het college zou dat niet mogen omdat het bij verkoop voor een euro om staatssteun zou gaan. Garant staan voor een lening van een miljoen wil het college ook niet. Dan houdt het voor ons op.”

Gemeenteraad
Dat het college nu adviseert te stoppen met verder onderzoek naar de haalbaarheid, wil volgens verantwoordelijk wethouder Robert Martens (D66) nog niet zeggen dat de stekker uit het plan wordt getrokken. "Duidelijk is dat het plan niet kan worden gerealiseerd binnen de door de gemeenteraad gestelde kaders. Dan is het nu dus aan de gemeenteraad om te beslissen wat er dan verder moet gebeuren. Aan hen de keuze of ze die kaders alsnog willen verruimen of niet.”

Overleg
Geraedts laat weten dat vanavond met politieke partijen in Leudal zal worden overlegd. "Een overleg dat overigens al eerder stond ingepland, maar aan hen zullen we proberen duidelijk te maken wat er nodig is. Hopelijk dat daar dan in de raadsvergadering van eind deze maand iets over besloten kan worden. Zelf blijven we nog steeds positief, ondanks de verschillende tegenslagen die we in de loop van dit plan al te verwerken hebben gekregen.”