Zes interieur- en beddenwinkels naar Belvédère

© iStock

Op retailpark Belvédère in Maastricht komen vestigingen van Kwantum, Beter Bed, Beddenreus, Carpet Right, Jysk en Leen Bakker.

Redactie

De woonwinkels en beddenzaken zijn gepland in het gebied bij de nieuwe vestigingen van Gamma en Praxis bij de Belvédèrelaan, Pontonniersweg en Fort Willemweg. Het gaat om een winkelcentrum met maximaal 7500 vierkante meter vloeroppervlak. Projectontwikkelaar KF Ontwikkeling uit Loenen aan de Vecht gaat één pand bouwen waar alle zaken in ondergebracht worden. De bouwkosten worden geschat op 3,5 miljoen euro. De projectontwikkelaar hoopt begin volgend jaar te kunnen starten met de bouw.

Leen Bakker verhuist van de Cabergerweg naar het nieuwe retailpark. Van de overige winkelketens is niet duidelijk of de huidige Maastrichtse filialen verhuizen of open blijven. Jysk heeft nog geen vestiging in Maastricht, maar heeft wel een zaak langs de A2 bij Gronsveld.

PostzegelbestemmingsplanDe gemeente werkt momenteel aan de voorbereiding van een ontwerpbestemmingsplan voor het gebied ten noorden van de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug. In totaal komt er plek voor 50.000 vierkante meter detailhandel. Het bestemmingsplan kost echter meer tijd dan verwacht. Om de bouw van het retailpark niet te vertragen, komt er eerst een ‘postzegelbestemmingsplan’ voor dit deel van het gebied.

Het college van BW vindt het belangrijk vaart in de plannen te houden, na de recente opening van Gamma en Praxis. Het retailpark is alleen toekomstbestendig als er meer winkels bij elkaar liggen in een „aantrekkelijk verblijfsklimaat”, liefst ook met zaken van diverse branches bij elkaar.

Meer grootschalige winkelsIn een onderzoek dat de gemeente eerder liet doen, wordt Belvédère gezien als een belangrijke plek voor detailhandel in de stad, met het naastgelegen Sphinx-gebied en het centrum als ‘kralensnoer’ van winkels. Er zou op Belvédère, naast de bouwmarkten en interieurzaken ook ruimte zijn voor onder meer grootschalige winkels met witgoed en elektronica, fiets-, kampeer- en sportzaken en dierspeciaalzaken. Hornbach zag enkele jaren geleden af van een vestiging in Belvédère.

De gemeente zal met KF Ontwikkeling in gesprek gaan over maatregelen om het retailpark zo duurzaam mogelijk te bouwen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal