Vier partijen willen 2 ton betalen voor sportpark Griendtsveen

© Google

Vier partijen willen twee ton op tafel leggen voor de aankoop van het voormalige sportpark De Wiek in Griendtsveen. Het gaat om twee recreatieve plannen (camping), een zorg/maatschappelijk initiatief en een 'duurzaam woonplan'.

ED/Tonny Peeters

Namen noemen van mogelijke overnamekandidaten of meer details geven over de plannen doet de gemeente Horst aan de Maas als verkoper niet. Toch is nu al duidelijk dat één van de belangstellenden Allemansland is, een initiatief van Deurnenaar Rob Stam. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Kleine huisjesHij wil onder meer achttien kleine huisjes en een gemeenschappelijk pand op het terrein langs het spoor bouwen. Het is echter de vraag of Stam een van de kanshebbers is. De Noord-Limburgse gemeente gaf eerder al aan een voorkeur te hebben voor een maatschappelijke of recreatieve invulling van het terrein.

Lees ook: Sportpark Griendtsveen wordt toch geen camping

GesprekStam mag net als de overige plannenmakers binnenkort op gesprek in het Horster gemeentehuis. Iedereen krijgt dan de kans om zijn of haar plan uitgebreid toe te lichten. De gemeente komt de vier inschrijvers nu alvast tegemoet. De verkoop van het complex wordt pas afgerond nadat het bestemmingsplan is gewijzigd.

De gemeente gaat de 200.000 euro die de verkoop moet opbrengen storten in de algemene reserves. Het is nog niet voor een specifiek nieuw project gereserveerd, aldus de woordvoerder.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal